We Are
Fashion Revolution
Netherlands

 

Welcome to Fashion Revolution Netherlands!

Welkom op de Nederlandse pagina van Fashion Revolution. Jaarlijks is 24 april een dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Rana Plaza ramp in Bangladesh van 24 april 2013 en van de makers van onze kleding. Tal van internationale activiteiten vinden plaats tijdens de Fashion Revolution Week, 24-30 april. Fairtrade pioneer Carry Somers uit Engeland startte dit wereldwijde initiatief in 2013.  Vorig jaar vroegen meer dan 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? er waren er 156 miljoen hits en 350 grotere merken reageerden. 3500 merken en ontwerpers lieten zich zien met #IMadeYourClothes. Ook dit jaar wil de organisatie weer trending topic worden

We vragen met #WhoMadeMyClothes aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en vragen de consument na te gaan waar de kleding eigenlijk gemaakt is, door wie, en hoe? Er zijn merken (zie www.Kiesduurzamemode.nu) die laten zien dat het beter kan en ons daarover informeren.

Maar veel merken laten zich nog niets van zich horen. Wij pleiten voor meer transparantie en aandacht voor de maker. Daarom willen we dit jaar dat kledingmerken rond Fashion Revolution Day klaarzitten om consumenten via sociale media te informeren en actief te vertellen #IMadeYourClothes!  

Transparency moet Fashionable worden!

Op maandagavond 24 april organiseren wij de Fashion Revolution Talks Amsterdam in het World Fashion Centre in Amsterdam (zie hierna ook, onder events). We publiceren in de Transparency Index 2017 welke merken goed en slecht scoren op openheid en een panel bespreekt hoe het beter kan. Het publiek kan meedoen en het merk van de kleding rechtstreeks per foto en sociale media te vragen #WhoMadeMyclothes? Wij plaatsen het dan op onze website, twitter, flipboard en facebook pagina’s.
Ben je geïnteresseerd om mee te doen, neem dan contact met ons op! Laat weten wat jij wilt en kunt doen. Organiseer je zelf iets in de woonplaats, geef het door!

If you want to contact us, please complete the form on our Contact Page

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Netherlands

view more