We Are
Fashion Revolution
Netherlands

Welcome to Fashion Revolution Netherlands!

Welkom op de Nederlandse pagina van Fashion Revolution. Jaarlijks is 24 april een dag ter nagedachtenis van de RanaPlaza slachtoffers in 2013, de grootste ramp in de textielsector in Bangladesh.

Fairtrade pioneer Carry Somers en Orsola de Castro uit Engeland startten dit wereldwijde initiatief in 2013. Fashion Revolution Nederland heeft zich gecommitteerd de missie van Fashion Revolution Engeland te volgen en het landelijke bewustzijn onder consumenten te vergroten over hoe de kleding industrie werkt en om bij merken de manier van inkopen en produceren van kleding te veranderen.

Samen met meer dan 160 landen riepen wij oa in 2016 consumenten op om mee te doen met de Hashtag #WhoMadeMyClothes. Meer dan 700.000 mensen gaven hier gehoor aan. Met meer dan 156 miljoen hits kregen we reacties van 350 grotere merken. Zelfs 3500 merken en ontwerpers lieten zich zien met #IMadeYourClothes hoe zij hun keten hebben ingericht. Transparantie is heel belangrijk in de kledingketens. In de week van 24-29 april 2018 vinden een tal van internationale activiteiten plaats tijdens de Fashion Revolution Week.

We vroegen het mensen op straat…

Ook dit jaar, 5 jaar na de grootste ramp in de geschiedenis, willen wij weer trending topic worden. We vragen wederom met #WhoMadeMyClothes aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en vragen de consument na te gaan waar de kleding eigenlijk gemaakt is, door wie, en hoe?

Er zijn merken die laten zien dat het beter kan en ons daarover informeren. Maar veel merken laten zich nog niets van zich horen. Wij pleiten voor meer transparantie en aandacht voor de maker. Daarom willen we dit jaar dat kledingmerken rond Fashion Revolution Day klaarzitten om consumenten via sociale media te informeren en actief te vertellen #IMadeYourClothes! .

Transparency moet Fashionable worden!

We zijn met ons team de activiteiten voor  Fashion Revolution Week 24-29 april 2018  aan het voorbereiden. Ook komt er update van de Transparency Index hoe de 150 grootste merken scoren op openheid.  Het publiek kan meedoen en het merk van de kleding rechtstreeks per foto en sociale media te vragen: #WhoMadeMyClothes? Wij plaatsen het dan op deze website, twitter, flipboard en facebook.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen, organiseer je zelf een event? Neem dan contact met ons op! Laat weten wat jij wilt en kunt doen. Geef het aan ons door en wij zullen zorgen dat jouw event ook op de agenda komt te staan.

Neem contact op met ons via netherlands@fashionrevolution.org

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Netherlands

view more