We Are
Fashion Revolution
Netherlands

 

Welcome to Fashion Revolution Day Netherlands

Welkom op de Nederlandse pagina van Fashion Revolution Day. Jaarlijks is 24 april een dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Rana Plaza ramp in Bangladesh van 24 april 2013 en van de makers van onze kleding. Fairtrade pioneer Carry Somers uit Engeland startte dit wereldwijde initiatief in 2013.  Vorig jaar vroegen 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? en waren er 124 miljoen hits. Dit jaar wil de organisatie dat 900.000 mensen meedoen en dat tenminste 160 kledingmerken reageren.

Ook dit jaar vragen we met #WhoMadeMyClothes aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en vragen we de consument na te gaan waar de kleding eigenlijk gemaakt is, door wie, en hoe? Er zijn merken (zie www.Kiesduurzamemode.nu) die laten zien dat het beter kan en ons daarover informeren.

Maar veel merken laten zich nog niets van zich horen (zie Grensverleggers.nl). Wij pleiten voor meer transparantie en aandacht voor de maker. Daarom willen we dit jaar dat kledingmerken rond Fashion Revolution Day klaar te zitten om consumenten via sociale media te informeren en actief te vertellen #IMadeYourClothes!

Op zondag 24 april organiseren wij het Fashion Revolution Social Media Event, in Amsterdam. Het publiek kan meedoen en het merk van de kleding rechtstreeks per foto en sociale media te vragen #WhoMadeMyclothes? Wij plaatsen het dan op onze website, twitter, flipboard en facebook pagina’s. Bekende modebloggers zie je live aan het werk, organisaties geven workshops over eerlijke kleding en modemerken beantwoorden vragen. Voor ons ging de 12-jarige Justin al op pad: bekijk het filmpje!
Ben je geïnteresseerd om mee te doen, neem dan contact met ons op! Laat weten wat jij wilt en kunt doen. Organiseer je zelf iets in de woonplaats, geef het door!

 

If you want to contact us, please complete the form on our Contact Page

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Netherlands

view more