We Are
Fashion Revolution
Netherlands

Welcome to Fashion Revolution Netherlands!

 

Welkom op de Nederlandse pagina van Fashion Revolution. Jaarlijks is 24 april een dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Rana Plaza ramp in Bangladesh van 24 april 2013 en van de makers van onze kleding. Tal van internationale activiteiten vinden plaats tijdens de Fashion Revolution Week, 24-30 april. Kom op 24 april naar ons event in Amsterdam (17.00-21.30)

Fairtrade pioneer Carry Somers uit Engeland startte dit wereldwijde initiatief in 2013.  Vorig jaar vroegen meer dan 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? er waren er 156 miljoen hits en 350 grotere merken reageerden. 3500 merken en ontwerpers lieten zich zien met #IMadeYourClothes.

We vroegen het mensen op straat…

Ook dit jaar wil de organisatie weer trending topic worden. We vragen met #WhoMadeMyClothes aandacht voor de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en vragen de consument na te gaan waar de kleding eigenlijk gemaakt is, door wie, en hoe?

Er zijn merken die laten zien dat het beter kan en ons daarover informeren. Maar veel merken laten zich nog niets van zich horen. Wij pleiten voor meer transparantie en aandacht voor de maker. Daarom willen we dit jaar dat kledingmerken rond Fashion Revolution Day klaarzitten om consumenten via sociale media te informeren en actief te vertellen #IMadeYourClothes!  

Transparency moet Fashionable worden!

Op maandagavond 24 april organiseren wij de Fashion Revolution Talks Amsterdam in het World Fashion Centre in Amsterdam (zie hierna ook, onder events).  Uit de Transparency Index  blijkt dat de 100 grootste merken nog te weinig scoren op openheid. Twee panels bespreken hoe het beter kan (zie ons persbericht). Het publiek kan meedoen en het merk van de kleding rechtstreeks per foto en sociale media te vragen: #WhoMadeMyclothes? Wij plaatsen het dan op deze website, twitter, flipboard en facebook.
Ben je geïnteresseerd om mee te doen, neem dan contact met ons op! Laat weten wat jij wilt en kunt doen. Organiseer je zelf iets in de woonplaats, geef het door!

Neem contact op met ons via netherlands@fashionrevolution.org

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Netherlands

view more