We Are
Fashion Revolution
Macedonia

Fashion Revolution е движење во кое учествуваат повеќе од 80 земји од целиот свет.

Вистинската вредност на парчињата облека кои ги носиме е малку позната. Синџирот на понуда во модната индустрија е речиси без транспарентност, а вистинските производители се речиси безлични. Низ светот страдаат луѓе и нашата околина е загрозена токму поради модната индустрија.

Секој 24ти април е Fashion Revolution Day. Секој може да учествува за да заедно ја подигнеме свеста во модната индустрија на повисоко ниво. На овој ден сите дизајнери, брендови и бизниси во модната индустрија се предизвикани да учествуваат, со што би ја покажале или превземале одговорноста за луѓето од кои зависи нивниот успех во модната индустрија.

 Ние веруваме во модна индустрија која ги вреднува подеднакво: луѓето, околината, креативноста и профитот. 

Како може да учествува секој од нас?
– Направи selfie со кое ќе го покажеш брендот (за поголем ефект облечи го парчето наопаку и покажи ја етикетата).

– Прикачи ја фотографијата online на социјалните медиуми со опис: Who Made My Clothes? Користи #whomademyclothes #fashrev и тагни го брендот до кој што се однесува прашањето.

 

If you want to contact us, please complete the form on our Contact Page

  FR_Facebook_Cover_2016_blue

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Macedonia

view more