We Are
Fashion Revolution
Hungary

Miért van szükség a Fashion Revolution-ra (a Divatforradalomra)?

2013 április 24-én 1134 ember vesztette életét és  további 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza ruhagyár komplexum épülete összeomlott Dakkában, Bangladeshben: http://divany.hu/tejbenvajban/2014/05/01/egy_eve_tortent_a_bangladesi_tragedia/

Ez volt az az időpont, amikor a Fashion Revolution megszületett. A Fashion Revolution létrehozói úgy gondolták, hogy 1134 emberélet túl sok ahhoz, hogy szó nélkül hagyják. A divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség.

Minden évben április 24-e a Fashion Revolution Napja. Ekkor a világ minden tájáról összehozzuk az embereket, hogy a divat erejével megváltoztassuk azoknak az életét, akik a világ ruháit gyártják. Mi azt szeretnénk, ha a divatipar jó érdekeket szolgálna és jó irányba fejlődne. Hiszünk egy olyan változásban, amely értékeli az embereket, a környezetet, a kreativitást és a profit egyenlő elosztását. Küldetésünk, hogy összehozzunk mindenkit céljaink érdekében.

Mi vagyunk a Fashion Revolution!

Mi vagyunk az ipar és a fogyasztók, a világ polgárai:

Tervezők, oktatók, diákok, írók, az üzleti élet vezetői, politikusok, márkák tulajdonosai, kis- és nagykereskedők, gyártók, dolgozók,  divatot kedvelők.

 

Hiszünk abban, hogy az átláthatóság az első lépés az ipar átalakulása érdekében, és ez egy egyszerű kérdéssel indul:                                

 “Ki készítette a ruhámat?”

#whomademyclothes

Ha Te is egyetértesz azzal, hogy a divatipar méltányos és etikus átalakulása szükségszerű, akkor:

  • Csatlakozz hozzánk,
  • mutasd meg a ruháid címkéjét. Készíts egy fotót magadról, ahol látszik a ruhád címkéje, vagy csak a címkéről.
  • A #whomademyclothes #fashrev #fashionrevolution hashtag használatával posztold a fotódat a közösségi média oldalain
  • és kérdezd meg a cégeket # kikészítettearuhámat?  (# whomademyclothes?), hogy megmutasd, hogy érdekel, és jobb körülményeket kívánsz azoknak az embereknek, akik a ruháidat készítik. Jelenleg a világ 80 országa vesz részt a Fashion Revolution kampányban. Kérjük, Te is csatlakozz hozzánk, ötleteiddel és részvételeddel támogasd a magyarországi kampányunkat!                                   

ÁPR.27-én 17:30–20:00 között tartjuk a Fashion Revolution Magyarország közös programjátFenntarhatóság és társadalmi felelősségvállalás a divatbancímmel 

Várunk mindenkit szeretettel!

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, “C” épület VI-V.ea

17.30 Dr. Mányi Walek Gabriella, a Fashion Revolution ország koordinátorának köszöntője

17.45 Szentesi Réka: Fenntarthatóság a divatban és Fashion Revolution.

18.00 Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, az INNOVATEXT vezérigazgatója: Bizalom a textíliában – Hitelesség a fenntartható textil ellátási láncban

18.30 Plank János (Old Blue): A denimgyártás környezeti hatásai, a farmer újrahasznosításának lehetőségei

18.50  Kállai Orsolya (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt): Fashion&CSR, híd a magyar tervezők és gyártók között

Kállai Orsolya előadásához csatlakozik majd Tomcsányi Dóri divattervező is, akinek a kollekciói 100%-ban magyar gyártónál, etikus körülmények között készülnek.

19.10-19.20 között szünet, amikor meg lehet tekinteni a kiállított ruhákat, napszemüvegeket, amelyek hazai gyártók termékei

19.20-20.00/20.30 Kerekasztal-beszélgetés, amelyhez az előadókon kívül csatlakozik Mengyán Eszter fenntarhatósági divatblogger is.

További információ és regisztráció itt: https://www.facebook.com/events/236265460184140/

 

Contact Form

 

Latest Blogs from Hungary

view more