We Are
Fashion Revolution
Finland

TULE MUKAAN – TEHDÄÄN YHDESSÄ VAATEVALLANKUMOUS!

24. huhtikuuta 2018 tulee kuluneeksi 5 vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. 1 133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Siksi tänäkin vuonna, 23. – 29. huhtikuuta järjestetään Vaatevallankumous – iso kansainvälinen kampanja, johon viime keväänä osallistui 2 miljoonaa ihmistä yli sadassa maassa. Olethan mukana!

Vaatevallankumouksen tavoitteena on entistä vastuullisempi ja läpinäkyvämpi vaateteollisuus. Siksi kysymme vaatemerkeiltä #whomademyclothes, ja haluamme, että vaatemerkit vastaavat kertomalla tuotannostaan ja näyttämällä kuvia vaatteidensa tekijöistä häsärillä #Imadeyourclothes. Viime vuonna yli 5000 vaatemerkkiä ja valmistajaa teki niin!

TULE MUKAAN! SE ON HELPPOA!

1) Pue Vaatevallankumous-kampanjaviikolla jokin vaate päällesi nurinpäin, ota itsestäsi kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Merkkaa vaatebrändi postaukseesi ja kysy #whomademyclothes. Voit tulostaa tästä itsellesi Who Made My Clothes -kyltin.

Osallistu Vaatevallankumoukseen

2) Haasta myös kolme kaveriasi osallistumaan ja ottamaan itsestään #whomademyclothes-kuva. Tai ottakaa ryhmäkuva!

3) Järjestä tempaus tai tapahtuma, esimerkiksi vaatteidenvaihtobileet, vaatehuoltoasema tai tuunauspaja. Ilmoita tapahtumasta Vaatevallankumous-tiimille (tapahtumat.vaatevallankumous@gmail.com) ja lisäämme sen tapahtumakalenteriin.

4) Osallistu Vaatevallankumous-viikon tapahtumiin, joita järjestetään ympäri Suomea! Tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

5) Tai keksi jotain ihan muuta. Jotain sellaista, mikä saa entistä useammat ihmiset kysymään, kuka heidän vaatteensa tekee. Lue lisää ja ota vinkkejä Tekijän oppaasta.

 

OPETTAJA, OSALLISTU SINÄKIN!

Olemme tehneet myös Opettajan materiaalin, joka antaa vinkkejä Vaatevallankumous-teemojen käsittelyyn kouluissa ja oppitunneilla. Vaatevallankumouksen viettäminen on myös hauskaa yhdessä tekemistä, johon toivomme tämän materiaalin innoittavan. Lataa materiaali tästä.

 

VAATEMERKKI, OLETHAN MUKANA?

Ota kuva vaatteittenne valmistajista ja jaa se sosiaalisessa mediassa hashtagilla #imadeyourclothes. Näin näytät kysyjille, ketkä vaatteenne valmistaa. Voit myös tulostaa kuviasi varten I Made Your Clothes -kyltin ja I Made Your Accessories -kyltin. Liitä postauksiisi mukaan myös hashtag #vaatevallankumous.

 

OLE UTELIAS. OTA SELVÄÄ. TEE JOTAIN.      
Tehdään yhdessä Vaatevallankumous!

 

Lataa ja hyödynnä ilmaiset Vaatevallankumous-materiaalit:

 

Lisätietoja:
Suomen Vaatevallankumous-koordinaattori Heidi Korva, p. +358 (45) 200 7606
info@vaatevallankumous.fi
Tapahtumat: tapahtumat.vaatevallankumous@gmail.com

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Finland

view more