We Are
Fashion Revolution
Finland

Tervetuloa tekemään Vaatevallankumousta!

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. 1 133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi 24. huhtikuuta vietetään Vaatevallankumousta. Kevään 2017 Vaatevallankumous tehdään 24.–30. huhtikuuta – tule mukaan!

Vaatevallankumouksessa ihmiset eri puolilla maailma näyttävät, että me haluamme vaateteollisuudelta lisää vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Me kysymme vaatemerkeiltä “Who Made My Clothes”, eli kuka minun vaatteeni on tehnyt, ja osoitamme, että haluamme tietää. Kampanjaan osallistuu satoja tuhansia ihmisiä yli 80 eri maassa.

Tulethan sinäkin mukaan! Se on helppoa:

1) Pue 24.–30. huhtikuuta, yhtenä tai useampana päivänä, jokin vaate päällesi NURINPÄIN, ota itsestäsi kuva ja jaa se Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa jne. Käytä hashtagia #WhoMadeMyClothes. Lähetä kuva myös vaatteesi merkille ja kysy, kuka vaatteen on tehnyt. Tulosta tästä itsellesi Who Made My Clothes -kyltti.

2) Kulje nuttu nurin koko päivä ja kerro kaikille ihmettelijöille, että osallistut Vaatevallankumoukseen.

3) Haasta oma työpaikkasi, koulusi, harrastusporukkasi tai kaverisi mukaan kampanjaan. Pukekaa jokainen yksi vaate nurinpäin ja ottakaa ryhmäkuva. Kertokaa kaikille Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa jne., että olette mukana Vaatevallankumouksessa.

4) Järjestä tempaus tai tapahtuma, esimerkiksi vaatteidenvaihtobileet, vaatehuoltoasema tai tuunauspaja.

5) Tai keksi jotain ihan muuta. Jotain sellaista, mikä saa entistä useammat ihmiset kysymään, kuka heidän vaatteensa tekee.

Vaatemerkki, osallistuthan sinäkin! Ota kuva vaatteittenne valmistajista ja jaa se Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa jne. hashtagilla #ImadeYourClothes. Näytä kysyjille, ketkä vaatteenne valmistaa. Voit myös tulostaa kuviasi varten I Made Your Clothes -kyltin ja I Made Your Accessories -kyltin.


Huom! Toivomme, että tägäät ottamiisi Vaatevallankumous-kuviin myös Suomen-tiimimme #vaatevallankumous, niin tiedämme, että olet ollut mukana.

 

Olemme tehneet myös Opettajan materiaalin, joka antaa vinkkejä Vaatevallankumous-teemojen käsittelyyn kouluissa ja oppitunneilla. Vaatevallankumouksen viettäminen on myös hauskaa yhdessä tekemistä, johon toivomme tämän materiaalin innoittavan.

Vaatevallankumous – Opettajan materiaali

 

OLE UTELIAS. OTA SELVÄÄ. TULE MUKAAN.           
Tehdään se yhdessä 24. huhtikuuta!

 

Lisätietoja:
Suomen Vaatevallankumous-koordinaattori Heidi Korva +358 (45) 200 7606 info@vaatevallankumous.fi

Vaatevallankumous-tiedote 2016

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Finland

view more