We Are
Fashion Revolution
Finland

Tervetuloa tekemään Vaatevallankumousta!

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. 1 133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi tehdasrakennuksen romahduksen vuosipäivän yhteydessä vietetään Vaatevallankumousta. Kevään 2017 Vaatevallankumous tehdään 24.–30. huhtikuuta – tule mukaan!

Vaatevallankumouksessa ihmiset eri puolilla maailma näyttävät, että me haluamme vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Me kysymme vaatemerkeiltä #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt. Kampanjaan osallistuu kymmeniä tuhansia ihmisiä yli 90 eri maassa.

Tule mukaan! Se on helppoa:

1) Pue 24.–30. huhtikuuta jokin vaate päällesi nurinpäin, ota itsestäsi ja vaatemerkistä kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Merkkaa vaatebrändi postaukseesi ja kysy #whomademyclothes. Liitä mukaan hashtag #vaatevallankumous. Voit tulostaa tästä itsellesi Who Made My Clothes -kyltin.

Osallistu Vaatevallankumoukseen

2) Haasta myös kolme kaveriasi osallistumaan ja ottamaan itsestään #whomademyclothes-kuva.

3) Voit haastaa myös työkaverisi, koulusi tai harrastusporukkasi mukaan kampanjaan. Pukekaa vaate nurinpäin ja ottakaa ryhmäkuva. Kertokaa kaikille sosiaalisessa mediassa, että olette mukana Vaatevallankumouksessa. Kysykää kuvan yhteydessä #whomademyclothes ja liittäkää mukaan myös hashtag #vaatevallankumous.

4) Järjestä tempaus tai tapahtuma, esimerkiksi vaatteidenvaihtobileet, vaatehuoltoasema tai tuunauspaja. Ilmoita tapahtumasta Vaatevallankumous-tiimille (tapahtumat.vaatevallankumous@gmail.com) ja lisäämme sen tapahtumakalenteriin.

5) Osallistu Vaatevallankumous-viikon tapahtumiin, joita järjestetään ympäri Suomea! Tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

6) Tai keksi jotain ihan muuta. Jotain sellaista, mikä saa entistä useammat ihmiset kysymään, kuka heidän vaatteensa tekee. Lue lisää ja ota vinkkejä Tekijän oppaasta.

 

Opettaja, osallistu sinäkin!

Olemme tehneet myös Opettajan materiaalin, joka antaa vinkkejä Vaatevallankumous-teemojen käsittelyyn kouluissa ja oppitunneilla. Vaatevallankumouksen viettäminen on myös hauskaa yhdessä tekemistä, johon toivomme tämän materiaalin innoittavan. Lataa materiaali tästä.

 

Vaatemerkki, olethan mukana?

Ota kuva vaatteittenne valmistajista ja jaa se sosiaalisessa mediassa hashtagilla #imadeyourclothes. Näin näytät kysyjille, ketkä vaatteenne valmistaa. Voit myös tulostaa kuviasi varten I Made Your Clothes -kyltin ja I Made Your Accessories -kyltin. Liitä postauksiisi mukaan myös hashtag #vaatevallankumous.

 

OLE UTELIAS. OTA SELVÄÄ. TEE JOTAIN.      
Tehdään yhdessä Vaatevallankumous!

 

Lataa ja hyödynnä ilmaiset Vaatevallankumous-materiaalit:

 

Lisätietoja:
Suomen Vaatevallankumous-koordinaattori Heidi Korva, p. +358 (45) 200 7606
info@vaatevallankumous.fi
Tapahtumat: tapahtumat.vaatevallankumous@gmail.com

Country Co-ordinator

Country Team

Latest Blogs from Finland

view more